همایش خانواده کار آمد 2 با حضور طلاب و همسران آنها

به همت معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه , همایش خانواده کارآمد 2 در ترم اول سال تحصیلی 93 -92 با سخنرانی حجت الاسلام علی اکبر مظاهری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی معصومیه این نشست ویژه طلاب عقد بسته و تا سه سال ازدواج کرده برنامه ریزی شده بود که با حضور 120 نفر از این عزیزان بر پا شد .

حجت الاسلام ,و المسلمین مظاهری در ابتدا اظهار داشت: در این جلسه حول چهار محور صحبت می‌کنیم؛ محور اول اینکه زوج‌های جوان باید مهارت‌های زندگی را فرابگیرند و این امر واجب و مهمی است؛ هم واجب عقلی است  هم واجب شرعی. عقل به ما می‌گوید اگر کار مهمی را می‌خواهیم انجام دهیم باید قبل از آن آموزش ببینیم و شرع می‌گوید همسران امانت خدا هستند و در تعامل با آنها باید مهارت‌های خدا‌پسندانه را فراهم کرد، ما باید در ارتباط با اعضای خانواده مهارت داشته باشیم.

وی افزود: به نظر بنده خانواده پنج رکن دارد؛ ولی به نظر برخی دو رکن دارد و آن زن و شوهر هستند. پنج رکن خانواده به نظر بنده عبارتند: زن و شوهر، فرزند و پدر‌بزرگ و مادربزرگ ها. ارتباط با با این پنج رکن مهارت می‌طلبد تا بهترین نتیجه را ببریم.

او با اشاره به آیه: ( أَ لَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کلَمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَ فَرْعُهَا فىِ السَّمَاء * تُؤْتىِ أُکُلَهَا کلُ‏َّ حِینِ  بِإِذْنِ رَبِّهَا )(۲۴و۲۵.ابراهیم)  گفت: این شجره طیبه قرآنی ترسیم هنرمندانه‌ای است؛ ما می‌خواهیم این را با خانواده تطبیق دهیم. اصلها ثابت: ریشه‌ها آن پدر و مادربزرگها هستند. فرعها فی السماء: ساقه و شاخه‌ها زن و شوهرهای جوان هستند. توتی اکلها: آن فرزندان هستند.

حجت‌الاسلام مظاهری مشاوره و یادآوری اصول مهم زندگی صحیح را ضروری دانست و گفت: همسران باید به طور دائم و روزانه حتی نیم ساعت مطالعه کنند.

ایشان ابراز داشت: محور دوم اینکه ما در زندگی نیازمند مشاوره هستیم. یعنی هر زوج جوان یک مشاور مرضی‌الطرفین داشته باشند. مشاوره پیش از ازدواج از ۵۰درصد طلاقها پیش‌گیری می‌کند. همچنین کسانی که هم مشاوره قبل از ازدواج کرده و هم در ادامه زندگی مشاوره می‌کنند ۸۰درصد طلاقها را کاهش می‌دهند.

در مشاوره نباید قضاوت کرد، مشاوری که هردوطرف قبول داشته باشند. باید راهکارهای او را هردو قبول کنند.

وی ادامه داد: مشاوره برای گرفتن راهکار برای حفظ زندگی خوب و بهتر شدن آن است، نه هنگامی که مشکل بزرگی پیش آمده نزد مشاور برویم. یکی از مسائلی که در مشاوره لازم است مطرح شود مساله اخلاق است.

حجت الاسلام مظاهری محور سوم را اینگونه بیان کرد: در زندگی به هیچ وجه مشاجره نداشته باشید. مجادله در نزد خداوند کفر است.

پیامبر اکرم هنگامی که یاران خود را دید که برای مسائل دینی مجادله می‌کنند بسیار غضبناک شدند و گفتند مجادله را دور بیاندازید چرا که اولین مطلبی که خداوند بعد از نهی از بت‌پرستی مرا از آن نهی کرد مجادله بود.

وی افزود: در روایت دیگری آمده مومن عاقل کسی است که نیمی از وجودش صبوری و نیمی دیگر تغافل است. تغافل یعنی چشم‌پوشی بزرگوارانه.

و در روایت دیگری فرموده اند: از نیکو ترین اوصاف انسان بزرگوار این است که از آنچه که می‌داند تغافل کند.

ایشان در پایان ابراز داشت: محور چهارم مسائل جنسی و عاطفی همسران در زندگی است؛ زن و شوهر هردو باید در مسائل جنسی کامیاب باشند؛ کامیابی در حد اشباع و مطلوب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا